السّبت 08 نوفمبر 2025 9:32 صباحًا - بتوقيت القدس

מתנחלים מציתים אש בבית פלסטיני במרכז הגדה

מתנחלים ישראלים הציתו, בשבת, אש בבית פלסטיני בכפר אבו פלאח בצפון מזרח רמאללה, במרכז הגדה המערבית הכבושה.

מקורות מקומיים שלא צוינו דיווחו, כי מספר מתנחלים פרצו לשולי הכפר, והציתו אש בביתו של האזרח בסל השיח, המורכב מקומה אחת, מה שהוביל לשריפת חלקים ממנו.

נוסף לכך, כוחות צה"ל פרצו למעגל הבית, וירו לעבר האזרחים שהיו במקום, מבלי שדווח על פגיעות.

על פי נתוני הרשות הפלסטינית למאבק בגדר ובמתנחלים, צה"ל ומתנחלים ביצעו 766 התקפות נגד אזרחים, רכושם ומקורות פרנסתם בגדה המערבית במהלך חודש אוקטובר האחרון.

הרשות הוסיפה כי ההתקפות נעו בין תקיפות פיזיות אלימות, למבצעי מעצרים, הגבלת תנועה, הפחדה וטרור בכל צורותיו, והצתת בתים ורכבים, וירי.

ההתקפות הללו משתלבות בגל של הסלמה ישראלית רחבה בגדה מצד הצבא והמתנחלים, שהחלה במקביל להתחלת מלחמת ההשמדה הישראלית בעזה ב-8 באוקטובר 2023.

ההתקפות בגדה הביאו למותם של 1068 פלסטינים ופציעת כ-10,000 אחרים, בנוסף למעצר של יותר מ-20,000 פלסטינים, מתוכם 1600 ילדים.

בעוד שההשמדה שנמשכה שנתיים בעזה, והסתיימה בהסכם להפסקת אש שנכנס לתוקף ב-10 באוקטובר 2025, הותירה כ-69,000 הרוגים ויותר מ-170,000 פצועים.

دلالات

شارك برأيك

מתנחלים מציתים אש בבית פלסטיני במרכז הגדה

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.