צה"ל פוצץ, בערב יום שלישי, בית פלסטיני, והפך בתים אחרים לבסיסים צבאיים לאחר שכפה על תושביהם לפנותם בעיר ג'נין בצפון הגדה המערבית.
סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית דיווחה כי "כוחות הכיבוש פוצצו בית בשכונת בעיר ג'נין, מה שהוביל לפיצוץ חזק ולעליית עמודי עשן".
היא ציינה כי הצבא הודיע לפלסטינים המתגוררים ברחוב העיר וברחוב אל-גאנם בעיר על הצורך לפנות את בתיהם, לפני שהפכו לבסיסים צבאיים.
הדיווח ציין כי ההודעות פגעו ב-15 בתים באזור, בטענה להפוך אותם לאזור צבאי סגור.
מוקדם יותר ביום שלישי, צה"ל הרג 3 פלסטינים והחזיק בגופותיהם בכפר כפר קוד מערבית לעיר, כך על פי מה שהודיעה משרד הבריאות הפלסטיני.
מאז 21 בינואר, צה"ל ממשיך את תוקפנותו על העיר ג'נין ומחנה הפליטים שלה, והותיר 55 הרוגים ויותר מ-200 פצועים, בנוסף להריסת יותר מ-600 בתים לחלוטין, והכפיית 22 אלף מתושבי המחנה לעזוב.
ההתקפות הללו משתלבות במבצע הסלמה רחב של ישראל בגדה המערבית מצד הצבא והמתנחלים, שהובילו במהלך שנתיים של השמדה בעזה למותם של 1062 פלסטינים ופציעתם של כ-10,000 אחרים, בנוסף למעצר של יותר מ-20,000 איש, מתוכם 1600 ילדים.
ישראל החלה ב-8 באוקטובר 2023, השמדה המונית בעזה שנמשכה שנתיים, שהובילה למותם של 68,531 שאהידים ופציעתם של 170,402 אחרים, והסתיימה בהסכם הפסקת אש שנכנס לתוקף ב-10 באוקטובר הנוכחי.
כוחות הכיבוש פוצצו בית בשכונת אל-هدف בעיר ג'נין, מה שהוביל לפיצוץ חזק ולעליית עמודי עשן.





شارك برأيك
צבא ישראל מפוצץ בית ומאלץ פלסטינים לפנות את בתיהם בג'נין