الثّلاثاء 27 يناير 2026 3:33 مساءً - بتوقيت القدس

בצל ההיערכות לעימות עם איראן.. הכיבוש מחזק את ארסנל האוויר שלו בעסקת 183 מיליון דולר

משרד המלחמה של הכיבוש הודיע ביום שלישי על חתימת עסקה לרכישת תחמושת אווירית בשווי של כ-183 מיליון דולר מחברת "אלביט מערכות".

בהודעת המשרד נמסר כי מינהל הרכש הביטחוני הוציא "הזמנה רב-שנתית" לאספקת תחמושת זו, כאשר על ההסכם חתם מנכ"ל המשרד, אמיר ברעם, אשר הדגיש כי העסקה נועדה "להרחיב את הבסיס התעשייתי הביטחוני, ולחזק את יכולות הצבא בצל האתגרים הביטחוניים הצפויים בעשור הקרוב".

מצידו, שר המלחמה ישראל כץ הדגיש כי חיזוק התעשייה הצבאית מהווה "עדיפות ביטחונית ולאומית עליונה".

כץ הוסיף כי התעשיות הביטחוניות של הכיבוש הוכיחו את תפקידן החיוני בהשגת עליונות מבצעית "במהלך שנתיים של מלחמה בשבע חזיתות שונות", וציין כי היחסים החזקים עם חברות מקומיות מבטיחים אספקה אמינה ופיתוח מתמשך לכוחות.

יצוין כי הכיבוש מנהל מאז 8 באוקטובר 2023 מלחמות ומבצעים צבאיים נרחבים שכללו את עזה, לבנון, סוריה, תימן ואיראן, בנוסף לפשיטה על קטאר, כפי שנמסר בהודעת המשרד.

עסקה זו מגיעה בצל כוננות שיא בתל אביב לקראת השלכות אפשריות של תקיפה צבאית אמריקאית על איראן, כאשר הכיבוש חושש שאיראן תגיב בתקיפה ישירה עליו.

הרצון האמריקאי וה"ישראלי" ב"שינוי המשטר האיראני" נפגשו, כאשר וושינגטון מדגישה שכל האפשרויות על השולחן, בעוד טהראן מאיימת כי תגובתה לכל תקיפה תהיה "מהירה ומקיפה", ובמקביל מכחישה את השאיפה להחזיק בנשק גרעיני ומדגישה את אופייה השלום של תוכניתה.

دلالات

شارك برأيك

בצל ההיערכות לעימות עם איראן.. הכיבוש מחזק את ארסנל האוויר שלו בעסקת 183 מיליון דולר

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.