الجمعة 26 ديسمبر 2025 10:43 صباحًا - بتوقيت القدس

צבא ישראל יורה על אזור קוניטרה דרום-מערבית לסוריה

צבא ישראל ירה, ביום שישי, על אזור "תל אהמר המזרחי" באזור הכפר של מחוז קוניטרה דרום-מערבית לסוריה, בתקיפה חדשה על ריבונות המדינה הערבית.

הודיעה "אל-אחבאריה" הסורית כי "כוחות הכיבוש הישראליים ירו באש מקלעים בינוניים מנקודת תל אהמר המערבי לכיוון תל אהמר המזרחי באזור הכפר הדרומי של קוניטרה".

לא נודע מיד על השלכות הירי ולא דווח על פצועים, וכן לא הוצא תגובה מרשויות סוריה או ישראל בנוגע לאירוע או למניעיו.

תקיפה זו מגיעה על רקע משא ומתן סורי-ישראלי שמטרתו להגיע להסכם ביטחוני, כאשר דמשק דורשת תחילה שחזור המצב על המפה למה שהיה לפני 8 בדצמבר 2024, כאשר פלגי המהפכה הפילו את משטרו של בשאר אל-אסד.

בתאריך זה, הכריזה ישראל על קריסת הסכם הפרדת הכוחות שנחתם עם סוריה בשנת 1974, וכבשה את האזור הסורי המפורז, תוך ניצול המצב הביטחוני שהתלווה להפלת אל-אסד.

למרות שהממשלה הסורית אינה מהווה איום על תל אביב, צבא ישראל ביצע במהלך התקופה האחרונה תקיפות אוויריות שגרמו למות אזרחים והרס אתרים, כלי רכב צבאיים, נשק ותחמושת של הצבא הסורי.

הסורים אומרים כי המשך ההפרות הישראליות מגביל את יכולתם לשחזר את היציבות, ומעכב את המאמצים הממשלתיים למשוך השקעות כדי לשפר את המצב הכלכלי.

دلالات

شارك برأيك

צבא ישראל יורה על אזור קוניטרה דרום-מערבית לסוריה

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.