הישיבה הסדירה ה-61 של הפדרציות הערביות המיוחדות הפועלות במסגרת מועצת האחדות הכלכלית הערבית אישרה את הקמתה של ועדת פדרציות שתבחן דרכים ומנגנונים לתרומת הפדרציות הערביות והמגזר הפרטי לתמיכה בעמידתו ובהישרדותו של העם הפלסטיני על אדמתו באמצעות תוכנית הסיוע וההתאוששות המוקדמת של הממשלה הפלסטינית, בנוסף לתוכנית הערבית-אסלאמית להתאוששות, שיקום ופיתוח.
הנציג הפלסטיני לליגה הערבית, השגריר מוהנד אל-אקלוק, הציג את פרטי התוכנית הפלסטינית לסיוע והתאוששות מהירה ואת התוכנית הערבית להתאוששות, שיקום ופיתוח בפני יותר מ-80 נציגים של איגודים מקצועיים שהשתתפו בפגישה. הוא קרא למגזר הפרטי לשאת באחריותו על ידי תמיכה בהישרדות ובעמידתו האיתנה של העם הפלסטיני על אדמתו ומתן סיוע להם בעקבות רצח העם המבוצע נגדם במשך יותר מ-20 חודשים.
בסיום עבודתה, קראה הפגישה לפדרציות ערביות ולמגזר הפרטי לתרום לתמיכה בקרן פלסטין במועצת האחדות הכלכלית הערבית, לספק תמיכה בתחומי הבריאות, גפיים תותבות, חסות לילדי קדושים ועניינים חברתיים, בתיאום בין המזכירות הכללית של מועצת האחדות הכלכלית הערבית והמשלחת הפלסטינית לליגה הערבית.





شارك برأيك
קהיר: פגישה ערבית אישרה מנגנון לתרומה למאמצי הסיוע ברצועת עזה.