الجمعة 26 ديسمبر 2025 12:49 مساءً - بتوقيت القدس

שחרור חייל ישראלי שדרס פלסטיני במהלך תפילה והצבתו במעצר ביתי

שחררה המשטרה הישראלית, היום שישי, חייל מילואים שדרס פלסטיני במהלך תפילתו ליד העיר רמאללה בגדה המערבית הכבושה, והחליטה להציבו במעצר ביתי לאחר חקירתו, על פי דיווחי כלי תקשורת עבריים.

הודיעה המשטרה הישראלית, אתמול חמישי, על מעצרו וחקירתו של חייל מילואים לאחר התפשטות סרטון המציג אותו דורס איש פלסטיני שתפל בצד הדרך ליד רמאללה.

שוחרר החייל מאוחר יותר, עם הטלת מעצר בית עליו למשך חמישה ימים בתנאים מחמירים, ואיסור עליו להתקרב לכפר דיר ג'ריר שבו אירע המקרה, או ליצור קשר עם כל צד בקשר לתיק.

הודיעה המשטרה הישראלית על שיתוף פעולה עם צבא הכיבוש הישראלי בחקירה, ומסרה כי המקרה כלל גם ירי של החייל מנשקו בתוך הכפר.

החרים הצבא את נשקו של החייל וסיים את שירותו הצבאי, בשל חומרת המקרה.

מגיע מקרה זה על רקע הסלמה ישראלית מתמשכת בגדה המערבית, כולל ירושלים המזרחית, מאז תחילת מלחמת ההשמדה על רצועת עזה, מה שהביא למותם של לפחות 1103 פלסטינים, לפציעתם של כ-11 אלף אחרים, ולמעצרם של יותר מ-21 אלף, על פי נתונים פלסטיניים.

دلالات

شارك برأيك

שחרור חייל ישראלי שדרס פלסטיני במהלך תפילה והצבתו במעצר ביתי

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.