الأربعاء 03 سبتمبر 2025 10:50 صباحًا - بتوقيت القدس

בן סלמאן דן בהתפתחויות בפלסטין עם מקרון וקורא להפסיק את המלח

הנסיך הסעודי מוחמד בן סלמן דן עם הנשיא הצרפתי עמנואל מקרון בהתפתחויות המצב בשטחים הפלסטיניים הכבושים, וחידש את הקריאה להפסקה מיידית של מלחמת ישראל על רצועת עזה.

זה התרחש במהלך שיחת טלפון שהתקבלה על ידי בן סלמן ממקרון, בערב יום שלישי, שבה נדונו תחומי שיתוף פעולה קיימים בין הממלכה לצרפת במספר תחומים והזדמנויות לחיזוקם.

הצדדים סקרו את התפתחויות האירועים באזור, כולל המצב בשטחים הפלסטיניים הכבושים, והמאמצים המושקעים לסיום האסון ההומניטרי בעזה.

בתמיכה אמריקאית, ישראל מבצעת מאז 7 באוקטובר 2023 השמדה המונית בעזה, הכוללת הרג, רעב, הרס והגליה בכפייה, תוך התעלמות מכל הקריאות הבינלאומיות וההוראות של בית הדין הבינלאומי להפסיק זאת.

ההשמדה המונית הותירה 63,633 הרוגים ו-160,914 פצועים בקרב הפלסטינים, רובם ילדים ונשים, ויותר מ-9,000 נעדרים, ומאות אלפי פליטים.

בן סלמן חידש את עמדת הממלכה הקוראת להפסקה מיידית של המלחמה בעזה, ולצורך בהשגת שלום צודק, בטוח ומקיף במזרח התיכון, בנוסף לגינוי כל צעדים המערערים את פתרון שתי המדינות.

ישראל מגבירה מאז תחילת מלחמת ההשמדה בעזה את ביצוע הפשעים בשטחי הגדה המערבית הכבושה, כולל הריסת בתים והגליית אזרחים פלסטינים והפקעת אדמותיהם.

סיפוח הגדה המערבית הכבושה על ידי ישראל יבטל את האפשרות להקמת מדינה פלסטינית עצמאית, בהתאם לעקרון פתרון שתי המדינות המנוסח בהחלטות האומות המאוחדות.

دلالات

شارك برأيك

בן סלמאן דן בהתפתחויות בפלסטין עם מקרון וקורא להפסיק את המלח

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.