עלייה במספר ההרוגים ברעב בעזה ל-197 קדושים על רקע הידרדרות המצב ההומניטרי
מדיניות הרעבה הישראלית ממשיכה להרוג ילדים ונשים, ומשמידה את חייהם של אלפי פלסטינים בעזה, בהפרה בוטה של זכויות האדם והחוקים הבינלאומיים.
משרד הבריאות בעזה הודיע על עלייה במספר ההרוגים כתוצאה ממדיניות הרעבה שמבצעת מדינת הכיבוש מאז תחילת ההתקפה ב-7 באוקטובר 2023, והמספר הגיע ל-197 קדושים, מתוכם 96 ילדים. זאת לאחר שנרשמו 4 מקרי מוות במהלך 24 השעות האחרונות כתוצאה מתת תזונה חריף, על רקע הידרדרות המצב הבריאותי והחברתי בעזה המוקפת.
רשויות הכיבוש ממשיכות למנוע את כניסת הסיוע ההומניטרי לעזה, למרות הצטברות המשאיות בכניסות האזור, כאשר הן שולטות על הפצתן באופן חד צדדי מחוץ לפיקוח האומות המאוחדות, ומספקות כמויות מועטות מאוד שאינן מספיקות כדי לספק את צורכי האוכלוסייה. הסגר המתמשך הזה הביא לקריסת המערכת הבריאותית, ולעלייה בשיעורי התמותה, במיוחד בקרב ילדים ונשים, עם אזהרות על אפשרות של מקרי מוות המוניים ואסון הומניטרי קרוב.
מאז תחילת ההתקפה, מדינת הכיבוש זנחה את ביצוע כל אחת מהסכמות הרגיעה או חילופי השבויים, וסגרה את המעברים בפני הסיוע, תוך שהיא מתעלמת מהקריאות הבינלאומיות ומהצווים המשפטיים להפסיק את ההתקפה. מדיניות זו הותירה מאות אלפי פליטים, הרס מוחלט של התשתיות, והגירה כפויה, עם המשך הטבח שנוטל את חייהם של הפלסטינים ומעמיק את הסבל של האוכלוסייה בעזה המוקפת.
palestine





شارك برأيك
בריאות עזה: עלייה במספר המתים מהרעבה הישראלית ל-197, מתוכם