الأربعاء 08 يوليو 2026 7:17 مساءً - بتوقيت القدس

הכיבוש משחרר 15 אסירים מעזה דרך מעבר כרם שלום

מקורות בשטח דיווחו כי שלטונות הכיבוש הישראלי שחררו היום 15 אסירים פלסטינים מרצועת עזה, שנעצרו בתקופות שונות במהלך המבצעים הצבאיים המתמשכים. תהליך השחרור התרחש דרך מעבר כרם שלום המסחרי הממוקם בדרום הרצועה.

המקורות ציינו כי הוועד הבינלאומי של הצלב האדום טיפל בתיאום הלוגיסטי כדי להבטיח את הגעת האסירים המשוחררים, והם הועברו ישירות לבית החולים שהידי אל-אקצא בעיר דיר אל-בלח. צעד זה נועד להבטיח מתן טיפול רפואי מיידי לאסירים הסובלים מהידרדרות במצבם הבריאותי כתוצאה מתנאי המעצר הקשים.

לאחרונה התרבו העדויות המתארות את בתי הכלא הישראליים כ'בית קברות לחיים', כאשר העצורים הפלסטינים מתמודדים עם סוגים שונים של הפרות פיזיות ונפשיות. צפוי כי המשוחררים יעברו בדיקות רפואיות מקיפות כדי לתעד את מצבם הבריאותי לאחר תקופה של היעדרות כפויה במרכזי המעצר של הכיבוש.

בתי הכלא הישראליים הפכו למה שדומה ל'בית קברות לחיים' המכרסם בגופם של האסירים הפלסטינים בצל תנאי מעצר טרגיים.

دلالات

شارك برأيك

הכיבוש משחרר 15 אסירים מעזה דרך מעבר כרם שלום

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.