Wed 16 Aug 2023 6:38 pm - Jerusalem Time

סין תורמת מיליון דולר לתמיכה בחינוך ילדי פליטים מעזה

ממשלת הרפובליקה העממית של סין סיפקה מיליון דולר לסוכנות הסעד והעבודות של האו"ם לפליטים פלסטינים במזרח הקרוב (אונר"א), לתמיכה בתוכנית החינוך של הסוכנות כדי להבטיח שילדי פליטים פלסטינים בגיל בית הספר יקבלו איכות, חינוך בסיסי שוויוני ומקיף.


אונר"א אמרה בהצהרה היום, רביעי, כי היא תשתמש בתרומה הנדיבה הזו מממשלת סין כדי להבטיח שכ-5,300 תלמידים ותלמידות יקבלו חינוך בסיסי בחמישה בתי ספר של אונר"א בעזה.


היא ציינה שבמשך עשרות השנים היא הייתה חלוצה בתחום החינוך במצבי חירום, כשהראתה חוסן וחדשנות מול סכסוכים, כיבוש, מצור, עקירה, ולאחרונה, המגיפה העולמית, והחינוך של אונר"א. התוכנית התקדמה מאוד בהבטחה שלכל התלמידים, ללא הבדל מין, יקבלו יכולות, מוגבלויות, מצב סוציו-אקונומי, בריאות וצרכים פסיכו-סוציאליים, יקבלו הזדמנות שווה ללמוד ולתמוך בהם למיצוי הפוטנציאל שלהם.


"במשך יותר מ-70 שנה, אונר"א מילאה תפקיד חיוני והכרחי בהקלה על המצוקה ההומניטרית של פליטים פלסטיניים על ידי מתן שירותי סיוע והגנה חיוניים", אמר השגריר זנג ג'יקסין, ראש המשרד של הרפובליקה העממית של סין. מדינת פלסטין.


הוא הוסיף, "סין מעריכה לחלוטין את עבודתה של אונר"א ומעריכה אותה מאוד, והיא תמיד סיפקה סיוע במסגרת יכולתה לתמוך באונר"א במילוי משימות המנדט שלה. השנה, סין תרמה מיליון דולר לאונר"א, שהוא צעד קונקרטי למען אונר"א. ליישם את הצעתו של הנשיא שי ג'ינפינג, המורכבת משלוש נקודות להסדרת הסוגיה הפלסטינית.


ג'יקסין אישר את נכונותה של ארצו לעבוד עם הקהילה הבינלאומית ולתרום תרומה חיובית להשגה מוקדמת של פתרון מקיף, צודק ומתמשך לסוגיה הפלסטינית ולהשגת שלום בר קיימא, ביטחון עולמי ושגשוג משותף במזרח התיכון.


קארים עאמר, מנהל שותפויות במחלקת קשרי חוץ ותקשורת של אונר"א, אמר: "הרפובליקה העממית של סין היא שותפה חשובה מאוד ותורמת צומחת לאונר"א, ובזכות התמיכה המתמדת של תורמים כמו ממשלת סין, אונר"א הוא מסוגל לספק שירותים חיוניים לפליטים פלסטינים ברחבי המזרח התיכון". מול אתגרים מתמשכים.


מאז תרומתה הראשונה לאונר"א ב-1964, הרפובליקה העממית של סין סיפקה תמיכה כספית ופוליטית לאונר"א. מתוך הכרה בשותפות חשובה זו, אונר"א מעוניינת לחזק את שיתוף הפעולה שלה עם סין במתן סיוע למיליוני פליטים פלסטינים במדינה אזור.

Tags

Share your opinion

סין תורמת מיליון דולר לתמיכה בחינוך ילדי פליטים מעזה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.