Sat 15 Apr 2023 10:56 pm - Jerusalem Time

נשיא ברזיל פוגש את עמיתו האמירי באבו דאבי

נשיא ברזיל , לואיז אינאסיו לולה דה סילבה, פגש את נשיא איחוד האמירויות , שייח' מוחמד בן זאיד אל-נהיאן, ביום שבת, באבו דאבי , זמן קצר לאחר הגעתו מסין.


נשיא האמירויות קיבל את עמיתו הברזילאי בארמון הנשיאות אל וואטן בבירה אבו דאבי.
גורמים רשמיים אמרו שהוא אמור להשתתף בארוחת איפטאר של הרמדאן ויעזוב מוקדם ביום ראשון.


לולה הגיעה לאיחוד האמירויות מוקדם יותר בשבת לאחר ביקור בן יומיים בסין, במהלכו הדגישו שתי המדינות את שיתוף הפעולה שלהן בתחומים הכלכליים והדיפלומטיים.
לולה חזרה לשלטון בינואר לאחר שתי כהונות נשיאותיות מ-2003 עד 2010.


הוא ניצל את ההזדמנות של הביקור בסין כדי להדגיש שברזיל "חזרה" לזירה הבינלאומית וקיווה למלא תפקיד מתווך בסכסוך באוקראינה.


בניגוד למעצמות מערביות רבות, לא סין ולא ברזיל ולא איחוד האמירויות הטילו סנקציות כספיות על רוסיה ומנסות למלא את תפקיד המתווך, בעוד בייג'ינג נתונה בלחץ בינלאומי גובר להשפיע על מוסקבה ולדחוף אותה לשולחן המשא ומתן.


לפי סוכנות הידיעות האמירויות, לברזיל יש "חשיבות רבה (...) המבוססת על נוכחותה של ברזיל וחשיבותה הפוליטית והכלכלית, בין אם בסביבתה האזורית ובין אם ברמה הגלובלית".


איחוד האמירויות היא שותפת הסחר השנייה בגודלה של ברזיל במזרח התיכון, והערך הכולל של הסחר תוך-לא-נפט הסתכם ביותר מ-4 מיליארד דולר ב-2022, עם קצב צמיחה של 32% בהשוואה ל-2021.


איחוד האמירויות מייצגת "שער סחר בסיסי ונקודת מוצא עבור ברזיל לשווקים המבטיחים באזור, בשל התשתית המתקדמת שלה בתחום התחבורה והלוגיסטיקה", על פי הסוכנות.


איחוד האמירויות מצפה גם "לנצל את ההזדמנויות המסחריות המבטיחות להשקעה בשוק הברזילאי - השוק הגדול ביותר באמריקה הלטינית".

Tags

Share your opinion

נשיא ברזיל פוגש את עמיתו האמירי באבו דאבי

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.