Mon 27 Jul 2026 2:01 pm - Jerusalem Time

הכיבוש מחריש כ-500 דונם ממזרח לטובאס במסגרת פרויקט 'החוט השני'

שלטונות הכיבוש הישראלי הוציאו היום, יום שני, שישה צווים צבאיים הקובעים השתלטות על 498 דונם מאדמות אזרחים פלסטינים באזורים שונים ממזרח למחוז טובאס בצפון מזרח הגדה המערבית הכבושה. מקורות מקומיים הבהירו כי החלטות אלו מכוונות לאדמות חיוניות בעיירות טובאס, תיאסיר, אל-עקבה, אבזיק וראבא, מה שמאיים על הנוכחות הפלסטינית באזורי גבול וחיוניים אלו.

מחוז טובאס אישר בהצהרה רשמית כי צעדים הסלמה אלו מגיעים כחלק מפרויקט התנחלות רחב יותר המכונה 'החוט השני', תוכנית שהוכרזה על ידי הכיבוש בסוף השנה שעברה והחלה ביישומה בשטח במהלך השנה הנוכחית. פרויקט זה נועד לחבר בין גושי ההתנחלויות וליצור מציאות גיאוגרפית חדשה המבודדת את הכפרים והעיירות הפלסטיניות מסביבתם הטבעית.

מצדה, חשפה הרשות להתמודדות עם הגדר וההתנחלויות פרטים טכניים מסוכנים הקשורים לצוותים אלו, כאשר הטבלאות המצורפות הראו כי הכיבוש הקצה כ-360,172 דונם ממה שמכונה 'אדמות מדינה' לשרת תוכנית זו. שטח זה מהווה כ-72.3% מכלל האדמות הממוקדות, מה שמעיד על ניצול הכיבוש של חוקים צבאיים כדי להכשיר את השליטה על שטחים נרחבים של אדמות מרעה וחקלאות.

צעדים אלו מגיעים בהקשר של מדיניות שיטתית לבידוד אלפי דונמים באזור בקעת הירדן הצפונית, כאשר הכיבוש הרס בעבר קווי מים מובילים ומאות דונמים חקלאיים באזור עאטוף. תקיפות מתמשכות אלו מובילות להידרדרות המצב הכלכלי והמחייתי של התושבים המקומיים התלויים בעיקר בחקלאות ובגידול בקר כדי להבטיח את פרנסתם.

צוותים אלו מהווים הרחבה של פרויקט החוט השני שהכיבוש החל ביישומו בפועל במהלך השנה הנוכחית.

Tags

Share your opinion

הכיבוש מחריש כ-500 דונם ממזרח לטובאס במסגרת פרויקט 'החוט השני'

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.