אזורים שונים בגדה המערבית הכבושה היו עדים, במוצאי שבת, לגל חדש של תקיפות מתנחלים שיטתיות שכוונו לבתי אזרחים ורכושם. התקפות אלו התרחשו תחת הגנה ישירה של כוחות הכיבוש הישראלי, מה שהוביל להתפרצות עימותים במספר מוקדים ולפציעת מספר פלסטינים בדרגות שונות.
במחוז חברון, אזרח ובנו נפצעו מירי חי של מתנחלים במהלך תקיפה שכוונה לעיירה צוריף מצפון-מערב לעיר. מקורות רפואיים אישרו כי צוותי אמבולנס פינו את הפצועים לבית החולים לקבלת טיפול, בעוד כוחות הכיבוש פשטו על מחנה אל-פוואר מדרום כדי לאבטח את תנועת קבוצות המתנחלים.
במחוז רמאללה, דיווחו מקורות מקומיים כי מתנחלים חמושים פשטו על העיירה תרמסעיא, שם רעו את צאנם בתוך אדמות נטועות עצי זית ובין בתי אזרחים. התוקפים כיתרו בית באזור המזרחי של העיירה בניסיון לפרוץ אליו, לפני שצבא הכיבוש התערב כדי לספק להם כיסוי ביטחוני.
בהקשר קשור, תושבי העיירה סינג'ל התמודדו עם מתקפה שבוצעה על ידי קבוצה חמושה של מתנחלים על האזור המערבי של העיירה. עדי ראייה ציינו כי כוחות הכיבוש מיהרו לפשוט על האזור כדי לאבטח את נסיגת המתנחלים, בתוך מצב של מתח רב ששרר בעיירה עקב האיומים החוזרים ונשנים.
מחוז שכם לא היה חסין מתקיפות אלו, כאשר מתנחלים תקפו באבנים את בית משפחת אל-טובאסי בכפר ג'אלוד. משפחה זו מתמודדת עם תקיפות יומיומיות והטרדות מתמשכות מצד מתנחלים המתגוררים במאחז בלתי חוקי שהוקם בסביבת ביתם במטרה לעקור אותם בכוח.
קבוצה נוספת של מתנחלים פשטה על כניסה לכפר בורין מדרום לשכם, והחלה לירות אש חיה באופן אקראי לעבר צעירים פלסטינים. למרות עוצמת הירי שכוונה לאזרחים, לא דווח על נפגעים בנפש, אך המתקפה גרמה למצב של בהלה ולנזקים חומריים לרכוש.
התפתחויות שטח אלו מגיעות על רקע הסלמה ניכרת בקצב תקיפות המתנחלים בגדה המערבית, אשר קיבלו אופי מאורגן ואלים יותר מאז אוקטובר 2023. התקפות אלו מתרחשות במקביל למבצעים הצבאיים הנרחבים שמבצע צבא הכיבוש בערים ובמחנות הפלסטיניים השונים.
נתונים רשמיים פלסטיניים מצביעים על כך שההסלמה הישראלית המתמשכת בגדה המערבית, כולל ירושלים הכבושה, הובילה למותם של 1169 פלסטינים ולפציעתם של למעלה מ-12 אלף נוספים. מספרים אלו משקפים את היקף ההתקפה השיטתית על הנוכחות הפלסטינית בשטחים הכבושים.
בנוגע למעצרים ועקירה, דווח על מעצרם של כ-23 אלף אזרחים מאז תחילת ההסלמה, בנוסף לעקירתם של כמעט 33 אלף איש מבתיהם. מדיניות זו נמשכת על רקע שתיקה בינלאומית כלפי הפשעים שמבצעים המתנחלים בהגנה רשמית של הממסד הצבאי הישראלי.
צוותינו טיפלו בשני פצועים מירי חי, אב ובנו, במהלך מתקפת מתנחלים על העיירה צוריף, והם הועברו לבית החולים לקבלת טיפול.





Share your opinion
פצועים בהתקפות מתנחלים נרחבות על עיירות בגדה המערבית בחסות הכיבוש