Wed 08 Oct 2025 1:06 pm - Jerusalem Time

יוניסף: המלחמה על עזה מהווה השפלה לאנושות והפסקת האש היא

המנכ"לית של "יוניסף" קתרין ראסל, אישרה כי הסבל המתמשך של ילדי עזה מזה יותר מ-700 יום מהווה השפלה לאנושיות המשותפת שלנו, וקראה להפסקת אש מיידית ולסיום המלחמה שגרמה לטרגדיות אנושיות חסרות תקדים.

ראסל אמרה, בהצהרה לעיתונות, כי ההתקפות הישראליות על העיר עזה וחלקים אחרים מהאזור נמשכות, והדגישה כי העולם לא יכול לאפשר להמשך המצב הקטסטרופלי הזה.

היא הוסיפה כי הדיווחים שהתקבלו במהלך השנתיים האחרונות מצביעים על כך שכ-64 אלף ילדים נהרגו או נפצעו בכל רחבי עזה, מתוכם לא פחות מאלף תינוקות, והדגישה כי מספר הקורבנות עשוי להיות גבוה הרבה יותר לאור חוסר הידיעה לגבי מספר הילדים שמתו ממחלות או שנמצאים עדיין תחת ההריסות.

היא הבהירה כי הרעב נמשך בעיר עזה ומתרחב דרומה, כאשר הילדים חיים בתנאים "קשים ומזעזעים", והצביעה על כך שאירועי תת-תזונה, במיוחד בקרב תינוקות, הגיעו לרמות מסוכנות.

ראסל הדגישה כי הצורך בהפסקת אש הפך לדחוף מאוד, והצביעה על כך שהדיווחים האחרונים מאז הבוקר של שבת שעברה דיווחו על כך שלא פחות מ-14 ילדים נהרגו, כתוצאה מההפצצות הישראליות המאסיביות על העיר עזה ואזורים אחרים באזור.

היא הביעה את תמיכתה של "יוניסף" בכל המאמצים הבינלאומיים שמטרתם לסיים את המלחמה ולסלול דרך לשלום בעזה ובאזור, והדגישה כי כל תוכנית שלום צריכה לכלול הפסקת אש מיידית, שחרור אסירים וסיפוק מסדרונות הומניטריים בטוחים, מהירים וללא מכשולים להעברת סיוע בכל המעברים והדרכים האפשריות ובכמות הנדרשת לכל תושבי עזה, ובמיוחד לילדים.

היא אישרה כי החוק ההומניטרי הבינלאומי ברור בעניין זה, והבהירה כי שלילת הסיוע ההומניטרי מהאזרחים אסורה לחלוטין וכל הפעולות הצבאיות צריכות להיות מונחות על ידי עקרונות ההבחנה, הפרופורציה והזהירות.

Tags

Share your opinion

יוניסף: המלחמה על עזה מהווה השפלה לאנושות והפסקת האש היא

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.