Fri 15 Mar 2024 10:05 am - Jerusalem Time

אוסטרליה מכריזה על חידוש המימון לאונר"א

שרת החוץ האוסטרלית פני וונג אמרה ביום שישי כי ארצה תחדש את המימון לסוכנות הסעד והעבודות של האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א), כמעט חודשיים לאחר השעיית המימון.


וונג הסביר כי אוסטרליה התייעצה עם אונר"א ועם מדינות תורמות אחרות, והייתה מרוצה מהערבויות הנוספות שהוצבו, והוסיפה כי כשישה מיליון דולר אוסטרלי (3.9 מיליון דולר) יסופקו באופן מיידי.


וונג אמר, במסיבת עיתונאים, "יש ילדים ומשפחות שגוועים ברעב ויש לנו את היכולת, יחד עם הקהילה הבינלאומית, לעזור להם. אנחנו יודעים שאונר"א היא מרכזית וחיונית במתן הסיוע הזה".


אוסטרליה וכמה מדינות השעו את המימון לסוכנות האו"ם בינואר האחרון, בתגובה להאשמות ישראליות נגד 12 עובדים שעובדים עבור אונר"א.


שבדיה, קנדה והאיחוד האירופי חידשו את המימון במידה מסוימת.


בשבוע שעבר הביע הנציב הכללי של הסוכנות, פיליפ לזאריני, "אופטימיות זהירה" לגבי החלטתם של "מספר תורמים" לחדש את מימון הסוכנות "בשבועות הקרובים".

Tags

Share your opinion

אוסטרליה מכריזה על חידוש המימון לאונר"א

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.