Sat 09 Dec 2023 8:57 pm - Jerusalem Time

הנגבי: המלחמה בעזה עשויה להימשך חודשים או יותר

היועץ לביטחון לאומי הישראלי, צחי הנגבי, אמר במוצאי שבת כי המלחמה בעזה עשויה להימשך חודשים או יותר, והממשל האמריקני לא קבע תאריך להפסקת המלחמה.


בתשובה לשאלה על תרחיש עזיבת מנהיגי חמאס את רצועת עזה, כמו התרחיש של עזיבת הארגון לשחרור פלסטין את ביירות לאחר המצור ב-1982, אמר: "יחיא סינוואר אינו שותף".


בתרחיש שבו מידע זמין על מקום הימצאו של סינוואר בזמן שהוא מוקף באסירים ישראלים, הוא אמר כי זו תהיה תמיהה קשה עבור ישראל.


באשר להסלמה הצבאית וחילופי האש בין צבא הכיבוש הישראלי ללוחמי חיזבאללה, בצפון ישראל, הוא ציין כי "המצב לא יישאר כפי שהוא, וכוחות חיזבאללה לא ישבו עבורנו על הגבול".


בראיון עיתונאי נפרד עם ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו במוצאי שבת, הוא אמר כי "הפסיק את המלחמה בתמורה להחזרת השבויים" וסבר שהממשלה בגדה באסיריה בעזה.


הוא הסביר כי "אולי נצליח לשחזר אסיר אחד או שניים במבצעים ספציפיים, אבל לא נוכל לשחזר את כולם. אנחנו עלולים לאבד חיילים בתהליך שחרורם, וכל פצצה שתיפול מהאוויר על עזה שמה. החוטפים שלנו בסכנה".

Tags

Share your opinion

הנגבי: המלחמה בעזה עשויה להימשך חודשים או יותר

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.