الخميس 07 ديسمبر 2023 8:55 مساءً - بتوقيت القدس

צעדה פרובוקטיבית של מתנחלים בעיר העתיקה בירושלים

הערב, יום חמישי, ארגנו מאות מתנחלים צעדה פרובוקטיבית, החלה משער חברון בירושלים הכבושה, עד לכיכר דמשק והשערים, ומשם לרובע האסלאמי, השוק הישן ושכונת אלוואד. לרגל "חגים יהודיים", ולדרוש להפסיק את תחום השיפוט של ההקדשים האסלאמית על מסגד אל-אקצא המבורך.


המתנחלים המשתתפים צעקו ביטויים מעליבים לעבר ערבים ופלסטינים, ותקפו מספר עוברי אורח, בעוד חנויות סגרו את שעריהם כדי להימנע מהתקפותיהם.


היום הציבה עיריית הכיבוש פמוט ענק בכיכר באב אל-ג'דיד, אחד משערי העיר העתיקה, כדי להדליק אותו לציון תחילת "החגים".


על פי הקריאות שהפיצו מה שנקרא "קבוצות המקדש", הצעדה קיבלה אישור ממשטרת הכיבוש הישראלית, ומטרתה "להסיר את האפוטרופסות על ההקדשים האיסלאמיים ממסגד אל-אקצא, ולחדש את השליטה היהודית המוחלטת על ירושלים ו אל-אקצא".


עיריית הכיבוש האירה את חומת ירושלים ההיסטורית בצד שער חברון במופעי אור שכללו את החנוכייה המסמלת את החג הזה.

دلالات

شارك برأيك

צעדה פרובוקטיבית של מתנחלים בעיר העתיקה בירושלים

النشرة الإخبارية

كن الأول في معرفة أهم الأخبار العاجلة فور حدوثها.

ابق على اطلاع على آخر الأخبار، واشترك في خدمة الأخبار العاجلة التي تصل إلى بريدك الإلكتروني يومياً.

بتسجيلك، فأنت توافق على الشروط والأحكام الخاصة بنا وسياسة الخصوصية.