Mon 29 May 2023 7:44 am - Jerusalem Time

מעביר בחשאי את הישיבה בחומש

בשעות הבוקר המוקדמות של יום שני, העבירו מתנחלים את בית הספר הדתי במאחז חומש, בין שכם לג'נין, למקום חדש בתוך המאחז, במטרה לעקוף החלטה שיפוטית להסירו מכיוון שהוא נמצא על קרקע פלסטינית פרטית.


לפי האתר העברי, ynet, קבוצת מתנחלים פינתה את בית הספר הדתי במאחז ממיקומו הישן, והעבירה אותו בלילה ובחשאי, מעיני הפלסטינים, לעומק המאחז, המתואר. בתור "אדמת מדינה".


צעד זה מגיע חודשיים לאחר שהכנסת הישראלית אישרה את ביטול הצעת חוק "ההתנתקות" משטחי צפון הגדה המערבית, שתאפשר להכשיר את המאחז ולהפוך רשמית להתנחלות.


בית הספר הדתי הוזז כמה מאות מטרים ממיקומו הישן, והוצבו עבורו קרוואנים במקום האוהלים שהוקמו במקומו הישן.


המהלך התבצע באישור מטה ממשלת ישראל ובמיוחד שר הביטחון יואב גלנט ושר האוצר בצלאל סמוטריץ'.

Tags

Share your opinion

מעביר בחשאי את הישיבה בחומש

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.