Mon 22 May 2023 9:43 am - Jerusalem Time

האסיר, וליד דקה, הועבר לבית חולים ישראלי

הנציבות לענייני עצירים ועצורים לשעבר מסרה, ביום שני בבוקר, כי רשויות הכיבוש העבירו בדחיפות את האסיר וליד דקה לבית החולים אסף הרופא.


והוא איבד את הדיוק של יכולת הדיבור במשך ימים ארוכים, ועד לרגע זה הוא אינו יכול לזוז או ללכת לחלוטין, והוא סובל מבעיות בריאות מרובות, כולל מחלות בדרכי הנשימה ודלקות בריאה הימנית, ואובחן כחולה בעמוד השדרה. סרטן בדצמבר האחרון, והוחלט שהטיפול בו יהיה תרופתי, לא כימי.


השבוי וואליד דקה (בן 60), מהעיר באקה אל-גרביה בשטחים הפלסטיניים הכבושים ב-1948, ונחשב לאחד הסופרים וההוגים הבולטים של תנועת השבויים הפלסטינית.


וואליד דקה כלוא מאז 1986, והכיבוש גזר עליו תחילה עונש מוות, שלימים הומתק ל-37 שנות מאסר. לאחר מכן הוסיף בית המשפט לכיבוש שנתיים נוספות לעונשו.


במהלך שנת 1999, הוא היה קשור לאשתו, סאנה סלמה, ובמהלך שנת 2020, נולדו להם בתם, מילאד, על ידי הברחת זרע משוחרר.

Tags

Share your opinion

האסיר, וליד דקה, הועבר לבית חולים ישראלי

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.