Thu 27 Apr 2023 8:01 pm - Jerusalem Time

בלינקן מאשר את העבודה להארכת הפסקת האש בסודן

שר החוץ האמריקני, אנתוני בלינקן, אישר ביום חמישי כי ארצו "עובדת קשה" עם הצדדים לסכסוך בסודן כדי להאריך את שביתת הנשק, המסתיימת בסופו של יום.


בלינקן אמר, "אנחנו עובדים קשה כדי להאריך את הפסקת האש" בין הצבא בראשות עבד אל-פתאח אל-בורהאן לבין כוחות התמיכה המהירה בראשות מוחמד חמדאן דגאלו, הידוע בכינויו חמידי, מה שמציין כי הוא מצפה לומר יותר "בשעות הקרובות ."


בתחילת השבוע הודיע בלינקן על ההסכם על שביתת נשק של 72 שעות, שנכנס לתוקף בחצות שני-שלישי שעון מקומי (22:00 GMT), ותוקפו יפוג בחצות הלילה.


למרות זאת, שני הצדדים התעלמו במידה רבה מהסכם זה, והמשיכו בקרבות שהחלו ב-15 באפריל, בעיקר בחרטום ובאזור דארפור במערב המדינה.


"הייתה לנו הפסקת אש של 72 שעות שלא הייתה אידיאלית, כפי שקורה ברוב הסכמי הפסקת האש, אבל למרות זאת היא הורידה את רמת האלימות. זה כמובן סיפק תנאים קצת יותר טובים לאנשים בסודן", הוסיף בלינקן.


הירידה היחסית ברמת העימותים במהלך הימים האחרונים אפשרה ארגון פינוי רחב של אזרחים זרים ושל נציגויות דיפלומטיות, ביבשה, בים ובאוויר.


בלינקן ציין כי גם ארצות הברית עובדת על הגדרת מסלול קבוע יותר ליציאת זרים.

Tags

Share your opinion

בלינקן מאשר את העבודה להארכת הפסקת האש בסודן

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.