Sat 15 Apr 2023 5:24 pm - Jerusalem Time

נשיא ברזיל מתחיל בביקור באיחוד האמירויות

נשיא ברזיל לואיז אינאציו לולה דה סילבה החל בשבת בביקור באיחוד האמירויות הערביות , לאחר טיול בסין שמטרתו לחזק את היחסים הכלכליים עם שותפת הסחר העיקרית.


סוכנות הידיעות האמירויות מסרה כי התקבל עם הגעתו לנמל התעופה הנשיאותי באבו דאבי, שר האנרגיה והתשתיות סוהיל אל מזרואה , וכי ייפגש מאוחר יותר עם נשיא איחוד האמירויות , שייח' מוחמד בן זאיד אל נהיאן .


לולה, שחזרה לשלטון בינואר לאחר שתי קדנציות כנשיא מ-2003 עד 2010, ערך ביקור בן יומיים בסין כדי להגביר את הקשרים הכלכליים.


הוא ניצל את ההזדמנות של הביקור כדי להדגיש שברזיל "חזרה" לזירה הבינלאומית וקיווה למלא תפקיד מתווך בסכסוך באוקראינה.


בניגוד למעצמות מערביות רבות, לא סין ולא ברזיל ולא איחוד האמירויות הטילו סנקציות כספיות על רוסיה ומנסות למלא את תפקיד המתווך, בעוד בייג'ינג נתונה בלחץ בינלאומי גובר להשפיע על מוסקבה ולדחוף אותה לשולחן המשא ומתן.


לפי סוכנות הידיעות האמירויות, לברזיל יש "חשיבות רבה (...) המבוססת על נוכחותה של ברזיל וחשיבותה הפוליטית והכלכלית, בין אם בסביבתה האזורית ובין אם ברמה הגלובלית".


איחוד האמירויות היא שותפת הסחר השנייה בגודלה של ברזיל במזרח התיכון, והערך הכולל של סחר פנים-מסחרי שאינו בנפט הגיע ליותר מ-4 מיליארד דולר ב-2022, עם קצב צמיחה של 32% בהשוואה ל-2021.


איחוד האמירויות מייצגת "שער סחר בסיסי ונקודת מוצא עבור ברזיל לשווקים המבטיחים באזור, בשל התשתית המתקדמת שלה בתחום התחבורה והלוגיסטיקה", לפי הסוכנות.


איחוד האמירויות מצפה גם "לנצל את ההזדמנויות המסחריות המבטיחות להשקעה בשוק הברזילאי - השוק הגדול ביותר באמריקה הלטינית".

Tags

Share your opinion

נשיא ברזיל מתחיל בביקור באיחוד האמירויות

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.