Thu 30 Mar 2023 9:28 am - Jerusalem Time

כל הדחה אפשרית של טראמפ בניו יורק לא תתרחש במשך שבועות

חבר המושבעים שהואשם בבחינת המקרה של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ ששילם כסף כדי לכסות שערורייה יפסיק לבצע את משימתו במהלך רוב חודש אפריל, לפי התקשורת האמריקאית שדיווחה ביום רביעי, מה שמצביע על כך שכל כתב אישום אפשרי לא יקרה במשך שבועות.


טראמפ הודיע ב-18 במרץ כי הוא יואשם שלושה ימים לאחר מכן במקרה של תשלום כסף לשחקנית פורנוגרפית כדי לכסות על רומן שניהל איתה.


וחבר המושבעים, שצריך לשקול גם מקרים אחרים, ואשר יפסיק לעבוד בחופשת הפסחא הנוצרית והיהודית ובעיד אל-פיטר, בנוסף לחופשה של שבועיים שנקבעה מה-10 באפריל, ולכן לא ידון בתיק. שוב לפני סוף החודש, לפי עיתוני וושינגטון. פוסט ופוליטיקו, בצטט מקורות המקורבים לתיק.


לפי ה"וושינגטון פוסט", חבר המושבעים האזרחי שהוקצה להחליט אם יש או אין תיק בר אישום יחדש את הדיון בתיק טראמפ ב-24 באפריל.


החקירה מתמקדת בתשלום של 130,000 דולר ב-2016 לשחקנית הקולנוע הפורנוגרפית סטורמי דניאלס, ששמה האמיתי הוא סטפני קליפורד, בתמורה לטיוח רומן שלדבריה ניהל עם טראמפ לפני עשור.


עורך דינו לשעבר של טראמפ, מייקל כהן, העיד בפני חבר המושבעים וציין כי בשנת 2019 הוא אישר לוועדת הקונגרס כי שילם את הכסף בהוראתו המפורשת של המועמד הרפובליקני, שהחזיר לו את הסכום מיד עם כניסתו לבית הלבן. .


בית המשפט בניו יורק מבקש לקבוע האם טראמפ אשם בזיוף הצהרות - עבירה פלילית - או הפרת חוקי מימון הקמפיין - המהווה עבירה פלילית (שדינה עד ארבע שנות מאסר).


ואם יובאו כתבי אישום נגד טראמפ, בן 76, זה יהווה תקדים בארה"ב, משום שאף נשיא ארה"ב מעולם לא הואשם, בין אם הוא היה בתפקיד או עזב את הבית הלבן.


התפתחות כזו תגרום לטלטלה גדולה במערכת הבחירות לנשיאות ב-2024, אותה מתכוון טראמפ לנהל במאמץ לזכות שוב בנשיאות.


טראמפ מכחיש את המקרה ומכנה אותו "ציד מכשפות".

Tags

Share your opinion

כל הדחה אפשרית של טראמפ בניו יורק לא תתרחש במשך שבועות

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.