Wed 29 Mar 2023 9:07 am - Jerusalem Time

מחלקת המדינה האמריקאית מכריזה על ביקור ראשון של פקיד אמריקאי בסין מאז בוטל ביקורו של בלינקן

מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה ביום שלישי כי פקיד אמריקאי ביקר בסין בשבוע שעבר, בצעד שמשקף חידוש מבויש של הדיאלוג, כמעט חודשיים לאחר שוושינגטון ביטלה בפתאומיות את ביקורו של שר החוץ אנתוני בלינקן .


ריק ווטרס, העומד בראש גוף חדש במחלקת המדינה האמריקאית בשם "בית סין" העוסק בפיקוח על מדיניות ארה"ב כלפי סין, ביקר בבירה בייג'ינג, שנגחאי והונג קונג, לפי מה שהוכרז על ידי דובר משרד החוץ עניינים, ודנט פאטל, בהצהרה לכתבים.


פאטל אמר כי ווטרס "נפגש עם עמיתיו" והקים צוות אמריקאי בסין.


פאטל צמצם את חשיבות הביקור ולא רצה לחשוף את הנושאים שנדונו או את תוצאות השיחות.


בלינקן היה אמור לבקר בבייג'ין בתחילת פברואר, והוא היה אמור להיות הפקיד האמריקני הבכיר ביותר שביקר בסין במשך כמעט חמש שנים.


נשיא סין שי ג'ינפינג ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן הסכימו לבקר במהלך השיחות שקיימו בשולי פסגת ה-G20 שאורגנה בנובמבר והתארח על ידי באלי, שם הסכימו לפעול כדי להכיל את המתיחות ההולכת וגוברת בין שתי המעצמות הכלכליות הגדולות. בעולם.


אבל בלינקן ביטלה את הביקור לאחר שארצות הברית הכריזה על ניטור של בלון סיני שעף במרחב האווירי שלה, שלדבריה נועד למטרות ריגול.


מאז, המתיחות הסלימה, ושי האשים בפומבי את ארצות הברית בשאיפה "להכיל, להקיף ולדכא את סין", ונסע למוסקבה כדי לבסס את היחסים עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

Tags

Share your opinion

מחלקת המדינה האמריקאית מכריזה על ביקור ראשון של פקיד אמריקאי בסין מאז בוטל ביקורו של בלינקן

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.