קבוצת אנסאר אללה (החות'ים) הודיעה הערב, יום שני, על ביצוע מבצע צבאי נרחב שכוון נגד נמל התעופה הבינלאומי אבהא, הממוקם בדרום ערב הסעודית. הקבוצה הבהירה כי התקפה זו באה כתגובה ישירה לתקיפות האוויריות שנמל התעופה הבינלאומי צנעא ספג, והטילה על ריאד את מלוא האחריות לתוצאות הנובעות מהמשך הפעולות הצבאיות האוויריות.
מצידו, דובר הצבא של החות'ים, יחיא סריע, הצהיר בהודעה מוקלטת כי כוח הטילים וכלי הטיס הבלתי מאוישים תקפו את נמל התעופה בשילוב של טילים בליסטיים ומטוסים מתאבדים. סריע הפנה אזהרה חמורה לחברות התעופה האזרחיות, וקרא להן להימנע מטיסה במרחב האווירי הסעודי, וקישר את הפסקת ההתקפות להסרת המצור שהוטל על נמל התעופה של הבירה צנעא.
מנגד, דיווחו מקורות מהקואליציה הצבאית בראשות ערב הסעודית כי ההגנה האווירית הצליחה לזהות ולטפל במטרות עוינות באזור הדרומי של הממלכה. המקורות אישרו כי מערכות ההגנה יירטו טילים בליסטיים ששוגרו משטח תימן לעבר יעדים אזרחיים, וציינו את המשך הדריכות הצבאית להגנה על המרחב האווירי הסעודי מפני כל איומים חוצי גבולות.
בהקשר קשור, ממשלת תימן המוכרת בינלאומית חשפה את המניעים להפצצת נמל התעופה צנעא, כאשר משרד ההגנה אישר בהודעה רשמית כי תקיפת המסלול הייתה צעד הכרחי למנוע ממטוס איראני לנחות. הממשלה האשימה את קבוצת החות'ים בהתעקשות להפר את הריבונות התימנית באמצעות מתן אישור לטיסות איראניות להיכנס ללא תיאום מוקדם או כפיפות לנוהלי הבדיקה המקובלים.
בסיום ההתפתחויות בשטח, ציינו מקורות יודעי דבר כי המטוס האיראני שהיה מוקד המתיחות הצליח מאוחר יותר לנחות בנמל אל-חודיידה הנמצא בשליטת החות'ים. הדיווחים הצביעו על כך שהמטוס נשא על סיפונו מספר פצועים ותקועים, בנוסף למשלחת תימנית שהשתתפה בטקסי הלוויה של המנהיג העליון האיראני עלי ח'אמנאי בטהראן.
הכוחות המזוינים של תימן ביצעו מבצע צבאי שכוון נגד נמל התעופה הבינלאומי אבהא באמצעות מספר טילים בליסטיים וכטב"מים בתגובה לתוקפנות הפלילית.





Share your opinion
הסלמה צבאית: החות'ים תוקפים את נמל התעופה אבהא בתגובה להפצצת נמל התעופה צנעא