עשרות משפחות פלסטיניות עזבו היום, יום שישי, את שכונות התפוח והשג'עיה מזרחית לעיר עזה, בעקבות התקדמות והתרחבות של צבא ישראל בתוך האזורים שנסוג מהם בהתאם להסכם הפסקת האש, בעוד תנועת ההתנגדות האסלאמית (חמאס) גינתה את ההפרות הישראליות, במקביל להודעה ישראלית על ביצוע פעולות צבאיות ברפיח בדרום.
עדי ראייה מסרו כי כוחות ישראליים התקדמו ביום רביעי, כ-300 מטרים בתוך השכונות, בעוד פעולות פיצוץ של רכבים ממולאים בחומרי נפץ והפגזות נמשכות, מה שגרם לפלסטינים לעזוב את האוהלים ואת הבתים הפגועים בתנועה מתמשכת במשך שלושה ימים.
המשפחות הפלסטיניות נעות בסמטאות הצרות תחת רעש ההפגזות וקולות הטנקים, נושאות מה שאפשר מהמטען על עגלות קטנות או על הכתפיים, בזמן שהילדים הולכים בצעדים מהירים מאחורי הוריהם במצב של פחד.
לפי דברי דובר עיריית עזה, חסני מהנא, עשרות משפחות עזבו את שכונות התפוח והשג'עיה לאחר שהכלים והטנקים הישראלים התקדמו כ-300 מטרים בתוך האזורים, והרחיבו את מה שמכונה "האזור הצהוב" על ידי דחיפת קוביות בטון מערבה.
הוא הוסיף כי מה שמתרחש בשכונות התפוח והשג'עיה אינו סתם עזיבה זמנית, אלא מייצג תהליך של הידוק שיטתי של האזרחים בכוח, דרך הרחבת האזור הצבאי הידוע כקו הצהוב, מה שמגביר את הסבל של המשפחות שחשבו שהן באזור בטוח.
מנגד, אמר כתב כי צבא הכיבוש ביצע גם פעולות הרס רחבות של בתים באזור הנתון לשליטתו במרכז רצועת עזה צפונית-מזרחית למחנה הבריג.
כמו כן, הוא דיווח על שמיעת רעש פיצוץ ועשן סמיך המתרומם בעקבות פעולת ההרס שהתרחשה במקביל להפגזה ולירי אינטנסיבי מטנקים ומסוקים ישראליים מזרחית לערי חאן יונס ורפיח בדרום הרצועה.
הצבא הישראלי גם אמר כי כוחותיו ממשיכים לפעול להריסת המנהרות והתשתיות התת-קרקעיות שנותרו באזור רפיח בדרום רצועת עזה ולחסל את הלוחמים בתוכן, לפי תיאורו.
הצבא הישראלי הוסיף כי 15 לוחמים יצאו היום ממנהרות בתוך הקו הצהוב מזרחית לרפיח, וכי חיל האוויר חיסל 6 לוחמים מהם, כמו כן עצר 5, לפי דבריו.
רשות השידור הישראלית ציינה כי כוחות הביטחון מעריכים כי רק 80 לוחמים נותרו לכודים במנהרות רפיח לאחר שהצבא חיסל מספר מהם.
הערוץ השני עשר הישראלי דיווח כי נשמעים קולות פיצוצים חזקים במעטפת עזה הנובעים מהרס של הצבא מתקנים בצפון הרצועה, והוסיף כי הצבא משתמש בכמויות גדולות של חומרי נפץ בפעולותיו בצפון רצועת עזה.
זאת בהודעה של דובר התנועה, חאזם קאסם, בתגובה לפעולות הרס רחבות שביצע הצבא הישראלי מאז שחר יום שישי, במדיניות מתמשכת למרות ההסכם.
קאסם תיאר את מדיניות הריסת הבניינים המגורים כפשעית, והדגיש כי היא מה





Share your opinion
הגירה מתמשכת מהתפוח והשג'עיה ופעולות חבלה בדרום