חשף אתר אקסיוס האמריקאי כי התוכנית שהכריז עליה הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ בנוגע לעזה עברה שינויים מהותיים שהכניס ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, מה שהוביל לשינוי משמעותי בסעיפי ההסכם שאותו כבר אישרה ארצות הברית ומספר מדינות ערביות ואסלאמיות.
על פי הדיווח, נתניהו, הנדרש לבית המשפט הפלילי הבינלאומי, קיים פגישה ממושכת שנמשכה 6 שעות בוושינגטון עם שליח הבית הלבן סטיב ויטקוף וחתן טראמפ ג'ארד קושנר, לצד יועצו רון דרמר, במהלכה הצליח לשנות את הסעיפים הבסיסיים הנוגעים לנסיגה הישראלית מעזה.
ההצעה החדשה מקשרת את הנסיגה הישראלית בהתקדמות תהליך פירוק הנשק של חמאס, ומעניקה לישראל זכות וטו על התהליך, ואפילו אם יעמדו בכל התנאים ויושלמו שלושת השלבים של הנסיגה, הכוחות הישראליים יישארו בתחום ביטחוני בתוך עזה 'עד שעזה תהיה מאובטחת לחלוטין מפני כל איום מתחדש', וזה עשוי להימשך לעד.
נציגים מסעודיה, מצרים, ירדן וטורקיה הביעו את כעסם על השינויים הללו. למרות ניסיונות קטר לשכנע את ממשלת טראמפ לא להכריז על התוכנית ביום שני בשל התנגדויות אלו, הבית הלבן המשיך לפרסם אותה, קורא למדינות ערביות ואסלאמיות לתמוך בה.
שמונה מדינות פרסמו הודעה משותפת שבהן הן בירכו על ההכרזה של טראמפ מבלי להכריז על תמיכה מלאה בה. אמר אחד המקורות כי הקטרים הודיעו למדינות האחרות שאחרי ההודעה החיובית הכללית הזו, יתקיימו דיונים נוספים עם ארצות הברית על הפרטים.
בעוד טראמפ ונתניהו דנים בתוכנית מול התקשורת, ראש ממשלת קטר השייח' מוחמד בן רחמן אל-תאני מציג אותה בפני מנהיגי 'חמאס' בדוחה, שהביעו נכונות לבחון אותה 'בתום לב', לפי מקורות מעורים.
שליח הבית הלבן ויטקוף אישר בהצהרות לרשת פוקס ניוז האמריקאית כי תוכנית טראמפ 'זוכה לתמיכה רחבה במזרח התיכון ובאירופה', והוסיף 'ייתכן שיש פרטים שדורשים עבודה נוספת, אך הנשיא טראמפ ילחץ על כולם להתקדם'.
תוכנית טראמפ זוכה לתמיכה רחבה במזרח התיכון ובאירופה.





Share your opinion
אקסיוס: התוכנית המוצגת לחמאס שונה מההסכם שנעשה בין טראמפ למדינות הערביות