מתנחלים ישראלים פרצו, בשבת, להתקהלויות וכפרים פלסטיניים, בשטחי הגדה המערבית הכבושה, והתקיפו כמה מהתושבים הפלסטינים, ושחררו את צאנם כדי להרוס את גידוליהם, חושפים את כוונתם להקים התנחלות חדשה.
פריצות המתנחלים התפשטו במחוזות בית לחם (דרום) ורמאללה (מרכז), לפי נתוני ארגון "בידר" לזכויות האדם המגן על זכויות הבדואים והכפרים המיועדים.
ארגון "בידר" הבהיר כי "קבוצה של מתנחלים פרצה לכפר קיסאן מזרחית לבית לחם, פשטה על השדות החקלאיים, והתקיפה את התושבים, מבלי לדווח על פגיעות, ושחררה את צאנם שגרם להרס".
באזור חלייל אללוז בדרום בית לחם, אמר ארגון בידר כי קבוצה של מתנחלים שחררה בבוקר יום שבת את בעלי החיים שלה בשדות חקלאיים של משפחת סוייס אלעביות, מה שהוביל להרס חלק מהיבולים הגדלים.
כמו כן, הארגון דיווח כי "קבוצת מתנחלים הודיעה על כוונתה להקים מאחז בהתנחלות באזור 'רג'ם אלנקה' מזרחית לכפר הרשיידה, בדרום בית לחם, "בצעד שנחשב לאיום ישיר על האדמות וזכויות התושבים".
הארגון לזכויות האדם העביר קטע וידאו, שבו מדבר ראש המועצה ההתנחלותית במתנחל "עציונים" יארון רוזנטל, ומודיע על הכוונה להקים מאחז באזור רג'ם אלנקה מזרחית לרשיידה.
ארגון "בידר" הבהיר כי "צעד זה מגיע בהקשר של סדרת ניסיונות חוזרים של המתנחלים, להשתלט על האדמות הפלסטיניות, במיוחד אלו שיש להן חשיבות היסטורית ואסטרטגית".
הוא ציין כי "רג'ם אלנקה היה אתר של צבא ירדן שנבנה בשנת 1956, והוא ממוקם כ-10 ק"מ מזרחית לכפר הרשיידה.
הוא הדגיש כי "האזור מנוצל לרעיה ולחקלאות, מה שהופך כל התנחלות חדשה לאיום ישיר על מקור פרנסתם של התושבים הפלסטינים ומכפיל את סבלם הכלכלי".
ברמאללה, דיווח ארגון בידר כי "קבוצה של מתנחלים פרצה הבוקר לאזור 'חלייל' בכפר המג'יר בצפון מזרח העיר, והתהלכה בתוך השדות החקלאיים של האזרחים בצורה פרובוקטיבית, בליווי כוחות מהצבא הישראלי".
במהלך חודש אוגוסט האחרון, ביצעו המתנחלים 431 התקפות נגד הפלסטינים ורכושם בשטחי הגדה המערבית, לפי נתוני רשות ההתנגדות לחומה ולהתנחלות הפלסטינית (ממשלתית).
ההתקפות נעו בין התקפות חמושות על כפרים פלסטיניים, לבין מציאות על הקרקע, הוצאות להורג בשטח, הרס וגריפת אדמות, ועקירת עצים.
הגוף מעריך את מספר הישראלים בהתנחלויות בשטחי הגדה המערבית בכ-770 אלף "הממוקמים ב-180 התנחלויות ו-256 מאחזים, מתוכם 136 מאחזים חקלאיים רועים".
האו"ם מאשר כי ההתנחלות הישראלית בשטחים הפלסטיניים הכבושים אינה חוקית, ומערערת את האפשרות ליישם את פתרון שתי המדינות (פלסטינית וישראלית), וקורא מזה עשרות שנים להפסיקה ללא תועלת.
במקביל להשמדה בעזה, הרגו הצבא הישראלי והמתנחלים בשטחי הגדה, כולל מזרח ירושלים, לפחות 1046 פלסטינים, ופצעו כ-10,160, בנוסף למ





Share your opinion
מתנחלים תוקפים ומשחיתים כפרים ואדמות פלסטיניות בשטחי