חברת הקונגרס הפלסטינית-אמריקאית ראשידה טליב מתחה ביקורת ביום שישי על ממשל טראמפ על שאישר מימון של 30 מיליון דולר לקרן ההומניטרית לעזה (GHF) על רקע מלחמת הרצח עם המתמשכת של ישראל ברצועת עזה הנצורה.
"כמעט כל יום החודש, כוחות ישראליים ירו והרגו במכוון פלסטינים רעבים שחיפשו מזון", צייץ טליב בטוויטר. "ועכשיו, ממשל טראמפ החליט לתמוך במלכודת הקטלנית הזו ב-30 מיליון דולר. זהו רצח עם - אנחנו מממנים אותו, והעולם לא עושה דבר כדי לעצור אותו".
טליב, חברת קונגרס ממישיגן, אמרה את הדברים יום לאחר שמשרד החוץ האמריקאי הודיע על אישור מימון של 30 מיליון דולר לתוכנית - תוכנית ישראלית חדשה לתיאום חלוקת סיוע ברצועת עזה, שספגה ביקורת נרחבת מצד סוכנויות האו"ם וגורמים הומניטריים.
בתגובה לשאלה של כתב ירושלים וכתבים אחרים ביום חמישי, אמר דובר מחלקת המדינה, טומי פיגוט, כי ארצות הברית קוראת למדינות אחרות לתמוך בקרן הסיוע העולמית (GHF) וב"עבודתה החיונית".
"הרקורד של חלוקת למעלה מ-46 מיליון ארוחות עד כה, תוך מניעת ביזה על ידי חמאס, הוא מדהים ויש לשבח אותו ולתמוך בו", אמר ביגוט.
מבקרים תיארו את אתרי חלוקת הסיוע של קרן הסיוע העולמית, הנתמכת על ידי ארה"ב וישראל, שנפתחה במובלעת הנצורה ב-27 במאי, כ"מלכודות מוות".
על פי רשויות עזה, כ-550 פלסטינים נורו למוות באתרי כוחות ביטחון, 39 נוספים נעדרים, ויותר מ-4,000 נפצעו.
על פי האו"ם, מדובר ב"פשע מלחמה פוטנציאלי" המפר סטנדרטים בינלאומיים לחלוקת סיוע. משרד הנציב העליון של האו"ם לזכויות אדם אמר: "עזתים נואשים ורעבים ממשיכים להתמודד עם בחירה לא אנושית: או לגווע ברעב או להסתכן במוות בזמן שהם מנסים להשיג מזון". קצינים וחיילים ישראלים אמרו כי קיבלו הוראה לירות במכוון על אזרחים לא חמושים הממתינים לסיוע הומניטרי, על פי תחקיר שפרסם העיתון הישראלי הארץ.
Sat 28 Jun 2025 3:31 pm - Jerusalem Time





Share your opinion
טליב מגנה את המימון האמריקאי לקרן ההומניטרית לעזה (GHF) ורואה בכך תמיכה ברצח העם של תושבי עזה.