Thu 20 Mar 2025 11:52 am - Jerusalem Time

כוחות הכיבוש סוגרים את רחוב צלאח א-דין, המחבר בין צפון ודרום רצועת עזה.

צבא הכיבוש הישראלי הודיע היום, יום חמישי, על סגירת רחוב צלאח א-דין, המחבר בין צפון ודרום רצועת עזה, מונע תנועת אזרחים דרכו ומאפשר להם ללכת רק ברחוב רשיד.

זאת לאחר שצבא הכיבוש הישראלי הכריז בשעות האחרונות על תחילתה של מתקפה קרקעית מוגבלת במרכז ובדרום רצועת עזה.

פתיחת "מסדרון נצרים" מחדש ואפשרות לעקורים לחזור דרכו מדרום רצועת עזה צפונה היו תנאי מרכזי בהסכם הפסקת האש.

כוחות הכיבוש חידשו את התוקפנות שלהם על רצועת עזה ביום שלישי שעבר, לאחר הפסקה של יותר מחודשיים. הדבר הביא למותם של יותר מ-400 אזרחים, רובם נשים וילדים, ומאות נוספים נפצעו.

חידוש התוקפנות נגד רצועת עזה מגיע על רקע החשש מהחמרה במצב ההומניטרי ברצועה, לאור המצור המתמשך וניתוק האספקה הרפואית וההומניטרית.

מאז 7 באוקטובר 2023, כוחות הכיבוש פתחו בתוקפנות ברצועת עזה, שהביאה למות קדושים של יותר מ-48,572 אזרחים, רובם ילדים ונשים, ולפציעתם של 112,032 אחרים, בעוד מספר קורבנות עדיין נמצאים מתחת להריסות.

Tags

Share your opinion

כוחות הכיבוש סוגרים את רחוב צלאח א-דין, המחבר בין צפון ודרום רצועת עזה.

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.