Thu 13 Mar 2025 2:07 pm - Jerusalem Time

הצבא הישראלי מוצא 90 מנהרות במסדרון פילדלפי.

אתר החדשות העברי וואלה דיווח כי כוחות ההנדסה של צבא ישראל גילו עד כה כ-90 מנהרות באורכים שונים לאורך פרוזדור פילדלפי (ממעבר רפיח הסגור ועד לחוף).


חלק מהמנהרות חצו את הגבול עם ישראל, חלקן הגיעו לאזור הגבול הפלסטיני-מצרי וחלקן לא היו בשימוש ונחפרו בחלקן.


לטענת גורמים צבאיים, יתכנו מנהרות נוספות שלא התגלו, למרות הפעילות ההנדסית שמבצע הצבא בשיתוף כוחות הביטחון, אגף המודיעין הצבאי ושירות המודיעין הכללי (שב"כ).


גורם ביטחוני אמר, "הנחות העבודה מאז ה-7 באוקטובר הן שאיננו יודעים הכל, ולכן, עם הפסקת הסיוע ההומניטרי לרצועה, סביר להניח שיתרחשו סוגים שונים של פעולות הברחה, כמו מל"טים, סירות ועוד". המקור אישר את קיומן של מנהרות שחוצות את הגבול שנסגרו מבחינה הנדסית ונמצאות בשליטת הצבא הישראלי. רוב המנהרות נאטמו בבטון מיוחד, חלקן הושמדו בחומר נפץ וחלקן נותרו בשליטה צבאית לצורך מחקר מודיעיני והנדסי.


הגורם הביטחוני הביע את אמונתו שאלמלא היה הצבא באזור פילדלפי, הפלסטינים היו משתמשים במנהרות הברחה קיימות או בונים מנהרות חדשות. ממידע שהגיע למערכת הביטחון והוצג לשר הביטחון ישראל כץ עולה כי חמאס פועל במספר חזיתות לקבלת סיוע איראני במטרה לפעול מחדש נגד ישראל, לפיכך, חמאס מפתח נתיבי הברחה מאפריקה, ובעיקר מסודן, ובכוונתו לבנות מחדש את כוחותיו ברצועת עזה לביצוע פעולות. באמתלה זו, כץ מתעקש לא לסגת ממסדרון פילדלפי כדי שחמאס לא יוכל לבנות מחדש את כוחותיו.

Tags

Share your opinion

הצבא הישראלי מוצא 90 מנהרות במסדרון פילדלפי.

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.