Sat 21 Sep 2024 10:25 pm - Jerusalem Time

הכיבוש ממשיך לפגוע בצוותים רפואיים ברצועת עזה

שר הבריאות, מג'ד אבו רמדאן, גינה את הכוונת כוחות הכיבוש נגד צוותי משרד הבריאות, שם חמישה צוותים נרצחו ואחרים נפצעו, כתוצאה מהפצצת הכיבוש הבוקר בדרום רצועת עזה.


שר הבריאות הוסיף בהצהרה, במוצאי שבת, כי הכוונה מכוונת זו מתווספת לשורת הפשעים והאלימות שנוהג העיסוק נגד עובדי בריאות בהתמחויותיהם השונות, כמו גם מרכזי טיפול ואמבולנסים.


הוא אמר: הכיבוש מתעלם מכל החוקים הבינלאומיים וההומניטריים האוסרים לפגוע בכל העובדים בתחום הבריאות ההומניטרי.


אבו רמדאן הצהיר כי פלסטין איבדה יותר מ-990 אנשי בריאות מאז תחילת התוקפנות של הכיבוש נגד רצועת עזה ב-7 באוקטובר האחרון, כולל רופאים, מומחים, אחיות, עובדי מקצועות רפואיים תומכים, מנהלים ופרמדיקים הכוחות גם עצרו יותר מ-300 איש והרסו בתי חולים רבים הוצאו משירות, והפצצת הכיבוש הובילה גם ל-130 אמבולנסים שהפסיקו את עבודתם, בנוסף למאות הפרות נגד מערכת הבריאות כולה בגדה המערבית.


משרד הבריאות חידש את פניותיו לקהילה הבינלאומית ולארגונים הומניטריים ובריאותיים בינלאומיים, ושלח הודעות בדחיפות לצלב האדום הבינלאומי ולארגון הבריאות העולמי, בדרישה להגביר את הלחץ על רשויות הכיבוש להפסיק את התוקפנות לאלתר, לפתוח את המעברים להביא צורות שונות של תמיכה בריאותית, ולאפשר את יציאתם של מאות חולים ופצועים הסובלים מבריאות קריטית.

Tags

Share your opinion

הכיבוש ממשיך לפגוע בצוותים רפואיים ברצועת עזה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.