Fri 09 Aug 2024 4:17 pm - Jerusalem Time

אונר"א: 205 עובדי סיוע נהרגו בעזה מאז 7 באוקטובר

סוכנות הסעד והעבודות של האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א) חשפה היום, יום שישי, כי 205 עובדי סיוע הומניטריים נהרגו על ידי כוחות ישראליים בעזה מאז ה-7 באוקטובר האחרון.


סוכנות האו"ם דיווחה, בהצהרה, כי ההתקפות הישראליות המתמשכות ברצועת עזה גרמו לנפגעים אזרחיים, לעקירה בכפייה ולהרס של תשתיות.


לדבריה, "מספר עובדי הסעד ההומניטריים שנהרגו מידי כוחות ישראליים בעזה עלה ל-205, מאז ה-7 באוקטובר האחרון".


היא הוסיפה כי "9 מכל 10 אנשים בעזה נעקרו מבתיהם, וחלקם נעקרו יותר מפעם אחת ואפילו 10 פעמים".

היא הסבירה שמערכת הבריאות בעזה בקושי יכולה לספק שירותים מסוימים, כי 90 בתי חולים ומרכזי בריאות הפסיקו לעבוד.


הסוכנות ציינה כי ישנם 10 מרכזי בריאות ו-100 נקודות רפואיות ניידות המזוהות עם אונר"א המספקות את שירותיהן בעזה.


בתמיכה אמריקנית, ישראל מנהלת מלחמה הרסנית בעזה, שהותירה יותר מ-131,000 חללים ופצועים, רובם ילדים ונשים, ויותר מ-10,000 נעדרים.


תל אביב ממשיכה במלחמה זו, תוך התעלמות מהחלטת מועצת הביטחון של האו"ם לעצור אותה לאלתר, ומפקודות בית הדין הבינלאומי לנקוט באמצעים למניעת מעשי רצח עם ולשיפור המצב ההומניטרי בעזה.

Tags

Share your opinion

אונר"א: 205 עובדי סיוע נהרגו בעזה מאז 7 באוקטובר

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.