Thu 04 Apr 2024 6:33 pm - Jerusalem Time

600 מומחים משפטיים מזהירים את בריטניה מפני הפרת החוק הבינלאומי

יותר מ-600 עורכי דין, אקדמאים ושלושה שופטים לשעבר של בית המשפט העליון בבריטניה הזהירו כי "בריטניה מפרה את החוק הבינלאומי בכך שהיא ממשיכה לחמש את ישראל".


זה בא במכתב ששלחו לראש הממשלה רישי סונק.


החותמים על המכתב הדגישו כי המצב הנוכחי ברצועת עזה הוא "קטסטרופלי".


הם אמרו בהקדמה למכתב: "אנחנו עורכי דין, אקדמאים משפטיים וחברי מערכת המשפט לשעבר המתגוררים בבריטניה. אנחנו תומכים בשלטון החוק ובהגנה על זכויות יסוד, ומודאגים מאוד מהקטסטרופה בעזה. לְהִתְפַּשֵׁט."


במכתב הודגש כי "בריטניה מפרה את החוק הבינלאומי בכך שהיא ממשיכה לחמש את ישראל".


היא קראה לראש הממשלה "לפעול להפסקת אש ולהטיל סנקציות על יחידים וארגונים המוציאים הצהרות המעודדות רצח עם נגד הפלסטינים".


ביום רביעי אמר ערוץ 13 כי ראש ממשלת בריטניה הודיע לעמיתו הישראלי, בנימין נתניהו, כי ייתכן שלונדון תיאלץ להכריז על ישראל כ"מדינה המפרה" את המשפט ההומניטארי הבינלאומי, על רקע הרג 7 עובדי סיוע שעבדו בתוך ארגון "המטבח המרכזי העולמי" ברצועת עזה.


המכתב קרא גם לבריטניה לחדש את מתן התמיכה לסוכנות הסעד והעבודות של האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א).


ראוי לציין כי ממשלת בריטניה השעתה את מימון לסוכנות האו"ם ב-27 בינואר, יחד עם מספר מדינות מערביות, על רקע הטענות הישראליות כי עובדי הסוכנות השתתפו בהתקפה על ההתנחלויות הסמוכות לרצועת עזה ב- 7 באוקטובר.



Tags

Share your opinion

600 מומחים משפטיים מזהירים את בריטניה מפני הפרת החוק הבינלאומי

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.