Tue 02 Apr 2024 10:53 pm - Jerusalem Time

מייסד "מטבח בינלאומי": "ישראל" חייבת להפסיק את הפשעים האקראיים שלה

 מייסד ארגון "המטבח המרכזי העולמי", השף הספרדי חוסה אנדרס, קרא ביום שלישי לקהילה הבינלאומית "לעצור את הפשעים חסרי ההבחנה של ישראל".


אנדרס אמר, בפוסט ברשתות החברתיות, ביום שלישי, כי הוא שבור לב ומרחם על משפחות עובדי המטבח הבינלאומי שאיבדו את חייהם בשל השביתה הישראלית, אתמול, יום שני.


הוא הוסיף: "האנשים האלה... המלאכים... אינם אנונימיים, הם לא בלי שמות, הם עמיתים שעבדתי איתם באוקראינה, עזה, טורקיה, מרוקו, איי בהאמה ואינדונזיה".


הוא פנה לקהילה הבינלאומית ואמר: "יש לעצור את הפשעים חסרי ההבחנה שביצעה ממשלת ישראל".


הוא הדגיש כי על ממשלת ישראל להפסיק להגביל את הסיוע ההומניטרי, להרוג אזרחים ועובדי סיוע, ולהשתמש במזון כנשק, ו"אין לאבד עוד חיים חפים מפשע".


הוא הוסיף, "השלום מתחיל באנושות המשותפת שלנו. הוא חייב להתחיל עכשיו".


ביום שני בערב, הצבא הישראלי תקף את שיירת "המטבח הבינלאומי" בדיר אל-בלח במרכז רצועת עזה, והרג 7 בני אדם בעלי אזרחות של אוסטרליה, פולין, בריטניה, ארצות הברית, קנדה ופלסטין.


מוקדם יותר ביום שלישי הודיע הארגון על השעיית פעולותיו להובלת סיוע הומניטרי בעזה, והביע את תחושתו של "הלם" מהריגת 7 חברי הצוות שלו בפשיטה של הצבא הישראלי על עזה.


בארגון הסבירו כי "למרות התיאום עם הצבא הישראלי, השיירה הופצצה ביציאה ממחסן דיר אל-בלח (מרכז רצועת עזה)."


ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, הודה ביום שלישי כי צבא הכיבוש הרג "שלא בכוונה" שבעה עובדי סיוע בהתקפה אווירית על רצועת עזה, לפי טענתו.


מאז יום שני בערב, נמשכים הגינויים הערבים והבינלאומיים בגין פגיעה בעובדי סיוע בינלאומיים בזמן שניסו למתן את ההשפעות של "מלחמת הרעב" שנוהגת ישראל על עזה, בנוסף להרס הקטסטרופלי שהמיטה על הרצועה במשך תקופה של 6 חודשים.

Tags

Share your opinion

מייסד "מטבח בינלאומי": "ישראל" חייבת להפסיק את הפשעים האקראיים שלה

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.