Fri 08 Mar 2024 11:14 am - Jerusalem Time

ביידן: יותר מ-30,000 פלסטינים נהרגו בעזה, רובם לא מחמאס

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר כי יותר מ-30 אלף פלסטינים נהרגו ברצועת עזה וכי רובם לא היו חברים בתנועת חמאס.


כך נאמר בנאום מצב האיחוד שלו לקונגרס, שבו ציין כי "ישראל עברה את היום העקוב מדם מאז השואה" בעקבות התקפות חמאס ב-7 באוקטובר.


ביידן ציין כי לישראל יש את הזכות לרדוף אחרי חמאס עד הסוף, והדגיש כי היא נושאת באחריות לא לפגוע באזרחים בעת ביצוע התקפותיה.


לדבריו, "המלחמה הזו גבתה יותר חיי אזרחים חפים מפשע מכל המלחמות הקודמות בעזה גם יחד. יותר מ-30 אלף פלסטינים נהרגו, רובם לא חברים בחמאס. אלפי ואלפי נשים וילדים נהרגו, ונערים ובנות התייתמו."


ביידן הודיע ​​כי הוציא הוראות לצבא ארה"ב להקים נמל זמני בחוף עזה, מה שמצביע על כך שיותר סיוע הומניטרי ייכנס לעזה דרך הים דרך נמל זה מבלי שחיילים אמריקאים ידרסו בעזה.


הוא הוסיף: "הנמל הזמני הזה יאפשר לכמויות גדולות של סיוע הומניטרי להיכנס לעזה מדי יום, אבל גם ישראל חייבת לעשות את שלה, ועליה לאפשר סיוע הומניטרי נוסף להיכנס לעזה, ולהבטיח שעובדים הומניטריים לא יהיו חשופים לירי". מנהיגים ישראלים עושים זאת, שכן סיוע הומניטרי אינו יכול להיות קלף מיקוח או נושא משני".


הוא גם חזר והדגיש כי הפתרון המדיני היחיד לסכסוך הישראלי-פלסטיני הוא פתרון שתי המדינות.

Tags

Share your opinion

ביידן: יותר מ-30,000 פלסטינים נהרגו בעזה, רובם לא מחמאס

Newsletter

Be the first to know the most important breaking news as it happens.

Stay up to date with the latest news. Subscribe to our breaking news service delivered to your inbox daily.

By subscribing, you agree to our Terms and Conditions and Privacy Policy.